Pavelló Poliesportiu l'Illa

Pavelló Poliesportiu l'Illa al barri de Les Corts, Barcelona

- 1er Premi concurs d'idees BIMSA 2021

illa public facilities architecture anna noguera

La nova proposta del Poliesportiu l'Illa contempla executar dues pistes poliesportives en substitució de la pista actual. Es proposa un volum lleuger "que flota" per damunt del conjunt edificat de Can Rosés, i actua com a element de transició entre les escoles amb el gran volum del Centre Comercial l'Illa. Serà un volum translúcid que aportarà llum a l'interior y actuarà de llanterna a la nit.

Es reurbanitza l'espai exterior introduint vegetació i configurant una plaça que actua com a vestíbul de l'equipament i de les dues Escoles, Itaca i Lissieux. Acompanyant al verd, es preveuen uns bancs aïllats o formant grups que potenciaran el lloc com a espai de trobada, d'espera als escolars, i d'estada.

illa public facilities architecture anna noguera
illa public facilities architecture anna noguera

Es preveu una construcció prefabricada amb estructura de fusta laminada preveient que el seu muntatge afecti el mínim a les edificacions existents.

illa public facilities architecture anna noguera

A nivell energètic es desenvoluparà el projecte amb criteris d'arquitectura passiva aconseguint un edifici de gran eficiència energètica. Tota la coberta està prevista amb plaques fotovoltaiques amb producció d'energia renovable. Amb aquestes estratègies es preveu aconseguir un edifici NZEB, és a dir, un edifici d'energia quasi nul·la.

illa public facilities architecture anna noguera

Emplaçament

Carrer Numància 142, Barcelona                                          

Promotor

BIMSA

Institut Barcelona Esports

Ajuntament de Barcelona

Arquitectes

Anna Noguera (Arquitectura Anna Noguera) i Joan Carles Navarro (AIA, Activitats Arquitectòniques)

Col·laboradors

Equip concurs arquitectes: Carles Rubio, Joaquim Domènech, Lara Alcaina, Teresa Junyent, Monika Rovira

Càlcul d'estructures: Manel Fernández

Sostenibilitat i Mediambient: Xavier Saltó

Enginyer Industrial: Xavier Martínez

Medicions i pressupostos: Albert Lacasa

Imatge concurs: Prompt Collective